Novo: Profesionalni kurs SEO Optimizacije - SEOExpert.rs kurs

"Article Marketing" SEO servis za svačiji džep > Istraživanje ključnih reči > Forum

 
You must be logged in to post Login Register


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

"Article Marketing" SEO servis za svačiji džep
Read original blog post

UserPost

07:19
December 7, 2011


Danijel

Moderator

posts 70

Post edited 07:27 – December 7, 2011 by master


U prvom postu iz serijala postova o article marketing-u imali ste priliku da se upoznate sa strategijom kvalitetnog linkovanja. U ovom postu daću konkretne-praktične savete kako da napravite sopstveni Article Marketing SEO Servce-link bilding servis, zasnovan na pomenutoj strategiji linkovanja, a predstaviću i neka zanimljiva rešenja njegove implementacije. Naravno, link bilding servis kakav ću predstaviti, sa malim ulaganjima je jedino moguće implementirati na engleskom govornom području. Za implementaciju ovakvog servisa na srpskom govornom području potrebno je mnogo više vremena, resursa i novca, ali i znanja.

Pre  nego što nastavim sa davanjem instrukcija i mogućih ideja za izradu ovog servisa, želim da se vratim na već pomenutu strategiju linkovanja.

Da bismo napravili efikasan servis moramo da imamo dve mreže sajtova. Mreža sajtova A je namenjena "isključivo za direktno linkovanje targetiranih web stranica", dok sajtove u okviru mreže B treba korisititi isključivo za linkovanje članaka koji su objavljeni u okviru  mreže sajtova A.

 

Strategija linkovanja

Šematski prikaz ispod ovog pasusa nosi informacije o tehničkoj izvedbi SEO servisa koji omogućava realizaciju pomenute strategije linkovanja.

Šematski prikaz implementaciju SEO servisa

Implementacija mreže sajtova A

Sajtovi za direktno linkovanje targetirane web stranice (označeni žutom bojom) moraju da budu direktorijumi članaka koji za svaki profil korisnika isporučuju i RSS izvor- Author RSS feed. Ovakve direktorijume članaka je potrebno pronaći, a zatim je potrebno izvršiti i njihovu implementaciju u Article Submission Helper (ASH).

ASH je desktop aplikacija koja omogućava poluautomatizovano objavljivanje spinovanih članaka i ubrzava proces manuelnog objavljivanja. Ovaj softver sadrži directories.xml fajl koji se može modifikovati tako da se na listi nađu samo oni sajtovi koje korisnik aplikacije definiše.

Tutorijal za upotrebu ASH možete pronaći ovde. Tu se nalazi i uputstvo za implementaciju željenih sajtova u ASH- podnaslov: "Adding Custom Directories".

Nakon što su direktorijumi članaka za mrežu A definisani, potrebno je otvoriti autorske- korisničke naloge na istim, a zatim pronaći URL adrese do svakog pojedinog Author RSS izvora i dokumentovati te izvore.

Neki direktorijumi ne daju mogućnost da se pristupi Author RSS feed-u dok nije objavljen (odobren) bar jedan članak, neki direktorijumi daju RSS izvor odmah po kreiranju naloga, a neki direktorijumi članaka prilikom otvaranja naloga odmah kreiraju i RSS izvor samo ga ne prikazuju dok nije objavljen (odobren) bar jedan članak.  Na ovim poslednje pomenutim sajtovima moguće je ustanoviti URL adrese Author RSS feed-a pre objavljivanja članka samo na osnovu iskustva publisher-a. Drugačije rečeno, kada pronađete takav sajt zapamtite kako mu izgleda template i permalink struktura. ;)

Saveti: (1) Pripremite spun article koji ćete objavljivati tokom implementacije svih direktorijuma članaka u ASH. Tako ćete biti i sigurni da je RSS izvor ispravan i da radi kako treba, jer će postojati sadržaj koji će upasti u author RSS feed.  (2) Potrudite se da za sve sajtove u mreži A koristite jednu user-pass kombinaciju. (3) Pronađite jedinstven username kako vam se ne bi dešavalo da morate da prilagođavate username na nekim sajtovima samo zato što se neko registrovao pod istim.

Nakon otvaranja naloga i dokumentovanja svih RSS izvora, potrebno je izmiksovati te feed-ove kako bi se dobio jedan autentičan RSS izvor, koji agreguje sve objavljne članke u mreži A. Na šematskom prikazu SEO servisa ovaj izvor je definsan kao output feed, a on igra dve važne uloge:

  1. Omogućava automatizaciju linkovanja objavljenih članaka putem Ping.fm servisa i Index Driver sajtova.
  2. Ponekad je potrebno čekati i po par dana, nedelja, pa čak i meseci da članan bude odobren od strane moderatora direktorijuma članaka. Sa output feed-om osigurava se jednostavan monitoring odobrenih članaka zarad dokumentovanja URL adresa na kojima se članci nalaze, a te URL adrese su potrebne da bi se napravili spinovali linkovi, koji će kasnije biti ubačeni u spun article 2, koji dalje može biti objavljivan putem UAW, AQ, ili ASH.

Savet: Za miksovanje RSS izvora koristite isljučivo Google Reader. Za lakše snalaženje možete se poslužiti ovim i ovim tutorijalom. – Testirao sam razne servise za miksovanje RSS izvora. Ni jedan nije bio dovoljno dobar i pouzdan kao što je to google reader.

Implementacija mreže sajtova B

Nastavak implementacije servisa zavisi od toga koje resurse i koliko resursa želite da koristite za izgradnju mreže sajtova B. Iz priloženog šematskog prikaza implementacije SEO servisa može se videti da je za te potrebe moguće korisititi Ping.fm i Index Driver sajtove, i oba rešenja omogućavaju potpunu automatizaciju linkovanja, te ne zahtevaju nikakve dodatne akcije nakon objavljivanja članaka u mreži A.

Ako želite da napravite kvalitetniju stvar, bolje je koristiti UAW (67€/mo), AQ ili MAN, jer je tada moguće podesiti i anchor text, a tako se pored Page Rank-a prenosi i Keyword Authority na članke u mreži A. Istu ulogu može da odigra i ASH, ali je za to potrebno sačuvati origanli directories.xml fajl, i napraviti novi autorski profil. Za potrebe mreže B može se koristiti i video marketing uz pomoć alata TrafficGeyser (100$/mo) a posredstvom alata Animoto (30$/y), a nedavno sam pročitao da vidmetrix može da odigra istu ulogu kao i TG, ali besplatno.

Postoji brda besplatnih alata za automatsko objavljivanje promotivnih videa, članaka, statusa, bukmarkovanje i sl. Neki su dobri, neki su loši, neki su dobri samo za neke stvari.

Index driveri  i Juice sajtovi

I index driver sajtovi i juice sajtovi su u suštini jedna te istva stvar. Oba termina definišu jedan tip web sajta, a uloga im je da presipaju PR na željene clanke.  Ja sam iskoristio to što postoje 2 terima, pa sam index driver sajtove definisao kao sajtove za automatizovano linkovanje i objavljivanje, a juice sajtove za poluautomatizovano linovanje i objavljivanje.

Samim tim što se na juice sajtovima pojavljuju linkovi za koje se vrše manuelna podešavanja za opcije linkovanja (SEO Smat links plugin za WP) to je i kvalitetniji impakt ovih sajtova na SEO. Drugim rečima sa SEO Smat links plugin-om za WP može da se utiče na anchor tekst u procesu kada članak mreže B linkuje članak u mreži A, pa tako pored PR-a presipa i keyword authority, što je svakako kvalitetnija stvar.

Za izradu idex driver sajtova možete koristi neki plugin koji omogucava automatizovano objavljivanje tudih clanaka kao što je to UAW plugin, dok za juice sajtove možete korisitit Guest bloger plugin.


Read original blog post

Uzmi 3 dana off. Iskuliraj se od šljake i neta. Dodji na Rafting Tarom.


About the SEO Srbija forum – SeoSrbija.info Forum

Forum Timezone: Europe/Belgrade

Most Users Ever Online: 99

Currently Online:
4 Guests

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 3
Forums: 15
Topics: 8520
Posts: 8641

Membership:

There are 34515 Members
There has been 1 Guest

There are 2 Admins
There are 2 Moderators

Top Posters:

yaya2017 – 56
caicai2017 – 39
jian11722 – 9
chinmay.sahoo – 6
keavon71027 – 6
academicians – 6

Recent New Members: Clarenceyu, Godgieds22, bailiwicks, caicai2017, ombreprom, befringed, befogs, liny195, aniseed, DSGDSM, gdsgf, academicians, anapest, djesra, liendlyclar, psalepumps, jidljame, jeyjess, eancurbelomeagh, ijira, lochellslyv, lnwallolli, ulbeaulian, ProdajaKozmetike, colojuchdani, medicamplgerm, aeybashei, brothgaberrocky, ttoudtindi, nemyanbroo

Administrators: Todorovic (52 Posts), master (6 Posts)

Moderators: Danijel (70 Posts), ivan muljevski (37 Posts)